Meer over MCT Olie C8
Vetzuren zijn een bron van energie en vormen de basis van allerlei soorten vetten die in onze voeding voorkomen. Vetzuren kunnen onderverdeeld worden in korte-, middellange,- en lange-keten vetzuren en de lengte bepaalt hoe snel ons lichaam de vetzuren opneemt.
MCT staat voor Medium-Chain Triglyceride, oftewel middellange-keten vetzuren of triglyceriden en deze kunnen ook onderverdeeld worden in vier verschillende types: C6, C8, C10, en C12 (waar de cijfer staat voor het aantal vetzuurketens). Van deze vier verschillende vetzuren is C8, oftewel caprylzuur, het meet efficiënte vetzuur en vanwege de lengte kan het snel omgezet kan worden in energie. Lange ketenvetzuren worden eerst door het lymfesysteem opgenomen en gaan vervolgens verder in de darmen. Middellange ketenvetzuren daarintegen worden direct door de darmen opgenomen in het bloed. Hierdoor kan ons lichaam de energie snel gebruiken.
Wat is het verschil tussen kokosolie en MCT olie?
MCT is een concentratie van MCT's terwijl kokosolie een goede bron is van MCT's is maar niet alleen MCT's bevatten. Dit betekent dus dat MCT olie sneller opgezet kan worden in energie dan kokosolie. MCT olie is normalerwijs goed voor energie en gewichtsverlies terwijl kokosolie goede optie is voor te koken en voor schoonheidsdoeleindes.
Ingredienten
100% biologische MCT olie uit kokosolie. Eventueel bezinksel is normaal.
Gebruik
MCT olie heeft een neutrale smaak. Het kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. Verhit het niet hoger dan 177 ℃.
Tip: meng koffie, ghee (geklaarde boter) en MCT-olie samen in een blender om kogelvrije koffie te maken.